• De dorpsvereniging is er voor jou en u.
  • Check de agenda 2022.
  • Help Oekra├»ne.
  • Check de Nieuwspagina!
  • Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Werkgroep Noaberschap

Informatie van de werkgroep Noaberschap:


In een van de laatste Nieuwsbrieven heb je iets kunnen lezen over de werkgroep Noaberschap en wat zij doet. Wij willen ons hierbij aan je voorstellen.
Bram Bos, Koba Bleeker (coördinator), Feikje Geertsma, (achterwacht coördinator), Christine Hillemans, Adriaan Cornelisse, Greetje Schrik en Gea Wildeboer. 

Als inwoners van Scharmer kun je ons met noaberschap natuurlijk ook helpen. We hopen (en verwachten eigenlijk) dat je contact hebt en houdt met de naaste buren aanklopt en signaleert als die buren incidenteel hulp nodig hebben. Maar mocht je niemand hebben waarop een beroep gedaan kan worden of signaleer je in je naaste omgeving dat iemand misschien hulp nodig heeft dan kun je contact met ons opnemen. Je kunt je signaal of informatie doorgeven aan Koba Bleeker, coördinator van deze werkgroep. Wij nemen dan contact met je op en proberen de hulpvraag zo snel mogelijk op te lossen.

Mocht je vragen hebben hierover dan horen we dat ook graag!


Feikje Geertsma & Koba Bleeker

 

De werkgroep Noaberschap (vanaf linksboven naar rechtsonder op bijgaande fotos:

In volgorde: Bram Bos,  Koba Bleeker, Feikje Geertsma,

Christine Hillemans en Gea Wildeboer

 

Wat kunnen wij voor je doen?
• Iedereen die even noaberschap nodig heeft kan een beroep op ons doen.
• We denken dan aan incidentele/tijdelijke klussen, met een begin- en einddatum voor jong en oud. Bijvoorbeeld een ziekenhuisrit, in een noodsituatie oppassen op jonge kinderen, een keertje boodschappen doen etc.


Als inwoners van Scharmer kun je ons met noaberschap natuurlijk ook helpen. We hopen (en verwachten eigenlijk) dat je contact hebt en houdt met de naaste buren, aanklopt en signaleert als die buren incidenteel hulp nodig hebben. Maar mocht je niemand hebben waarop een beroep gedaan kan worden of ziet je in je naaste omgeving dat iemand misschien hulp nodig heeft dan kun je contact met ons opnemen. Je kunt je signaal of informatie doorgeven aan Koba Bleeker,
coördinator van deze werkgroep. Wij nemen dan contact met je op en proberen de hulpvraag zo snel mogelijk op te lossen. Mocht je vragen hebben hierover dan horen we dat ook graag.

 

Ook hier is eventueel hulp in te roepen.

Meldingen voor personen met verward gedrag. Klik hier.